Markante forskelle mellem de lovpligtige arbejdsskadesforsikringer

Arbejdsgivere i hele Danmark skal huske at se godt efter, når de sikrer deres medarbejdere mod skader, der sker i arbejdstiden. Den lovpligtige arbejdsskadeforsikring er nemlig ikke længere et simpelt standardprodukt, som alene dækker i overensstemmelse med det, som lovgivningen fastlægger. Flere forsikringsselskaber har koblet forskellige dækninger på forsikringen for at adskille sig fra konkurrenterne. Derfor er det som arbejdsgiver i dag ekstra vigtigt at være opmærksom på, hvilket selskab arbejdsskadeforsikringen placeres i, så man kan sikre sine medarbejde bedst muligt.

 

Hvem og hvem omfatter dækningen?

En analyse foretaget af vores samarbejdspartner, Söderberg & Partners, sammenlignee forsikringsvilkårene fra ni forsikringsselskaber, hvoraf fire af selskaberne udelukkende dækker i overensstemmelse med lovgivningen. De øvrige selskabers vilkår inkluderer forskellige ekstradækninger, men her er der også store forskelle i, hvad og hvem dækningerne omfatter.

En arbejdsulykke har ofte stor indvirkning på ikke blot den tilskadekomne, men også virksomhedens øvrige medarbejdere og den tilskadekomnes nærmeste familie. Flere forsikringsselskaber tilbyder derfor dækning for krisehjælp til personer - en dækning som ikke er omfattet af loven. Som virksomhed skal man dog overveje, hvilken personkreds man ønsker at sikre, da de varierer fra ejeren af virksomheden til ansatte som ikke er omfattet af loven samt den ansattes nærmeste familie.

Hvis virksomheden har haft en nedgang i antallet af medarbejdere i løbet af forsikringsåret og dermed betalt for flere medarbejdere, end hvad de reelt har haft, er valget af forsikringsselskab central. Det kan nemlig være betydelige beløb, som virksomheden risikerer at gå glip af, hvis det valgte forsikringsselskab ikke tilbyder regulering af præmien.

De fleste virksomhede oplever forsikringsvilkår som uoverskuelige og uigennemsigtige. Lad os hjælpe dig med at finde den rette forsikringsløsning, der ikke alene tager udgangspunkt i pris, men også i kvaliteten af produkterne. Kontatk vores forsikringsafdeling på telefon: 7023 2217. Vi står altid klar til at hjælpe!

 

Kilde: Söderberg & Partners