SKAT giver bogføringsforslag – men virksomheder skal passe på

Har man svært ved tal, kan det være en udfordring at bogføre bilag korrekt. SKAT har nu oprettet en ”wizard” løsning, som giver et forslag til, hvordan bilaget kan bogføres ved at udfylde forskellige informationer, herunder kategori, beløb mv. 

Funktionen er oprettet til brug for momsregistrerede enkeltmandsvirksomheder, der ikke har nogen ansatte. Formålet er at gøre det lettere for især små- og nystartede virksomheder, der selv indberetter til SKAT. Forslagene er til en start lavet til de bilagstyper, der oftest giver problemer i praksis som fx aviser, telefon, arbejdstøj og kørsel. Fra medio april vil funktionen udvides til at omfatte flere typer bilag. 

Funktionen vil efter planen i løbet af foråret blive indarbejdet i Microsofts økonomiprogrammer og e-conomics, så virksomhederne kan få hjælp direkte i deres regnskabsprogram, når de bogfører. SKAT forventer på længere sigt, at flere udbydere af regnskabsprogrammer vil integrere funktionen. 

Det er dog værd at bemærke, at SKATs funktion udelukkende er et forslag til, hvordan bilaget kan bogføres. Hvorvidt forslaget er korrekt, kan bero på mange forskellige faktorer, som programmet ikke kan tage højde for. Skatteområdet er stadig det mest omfattende og komplekse område inden for den danske lovgivning, hvor især konkrete vurderinger og skøn ikke kan foretages af autogenerede forslag, men af folk med viden og erfaring inden for området. 

I TimeGruppen anbefaler vi derfor altid at benytte en revisor, hvis man er i tvivl om, hvordan bilagene skal klassificeres og bogføres korrekt. 

Du kan læse om SKATs bogføringsforslag her.