Anne Birgitte Lundholt

Direktør
Anne Birgitte Lundholt

Funktion

Menigt bestyrelsesmedlemkr. 40.000 pr. år
Bestyrelsesformandkr. 60.000 pr. år

Karriere & uddannelse

Min uddannelsesmæssige baggrund er en kandidatgrad som Cand. Scient. Pol.(som blev erhvervet da jeg var 24 år gammel på under normeret tid). Uddannelsen blev suppleret med en kommerciel rettet HD i Udenrigshandel (i dag hedder den International Virksomhedsøkonomi). Senere har jeg suppleret min lederuddannelse bl.a. med et forløb på IMD i Lausanne.

Jeg har været leder siden 1980, fra 1984 på direktør niveau og første gang som administrerende direktør i 1988.

Jeg har befundet mig i krydsfeltet mellem kommercielt arbejde og organisationsarbejde.
Jeg har været på direktørniveau/bestyrelseformandsniveau i alle de store eksportbrancher (textil, møbler, fødevarer, medicinalindustrien og turisme). Jeg blev endvidere udpeget til Minister direkte uden valg, men var siden valgt til Folketinget i 2 perioder.

Alle mine poster har været internationalt orienterede, og jeg har arbejdet med international afsætning og markedsadgang i mange år. Senest som Eksportambassadør.

Om mig

Min brede erhvervsbaggrund fra såvel operative positioner som bestyrelsesarbejde gør, at jeg er en rigtig god sparringspartner med et godt blik for de strategiske udfordringer, en virksomhed står overfor.

Udover de rent virksomhedsmæssige udfordringer kan jeg også tilbyde en særlig kompetence i krydsfeltet indenfor offentlig-privat. Hvad enten det drejer sig om samarbejde eller en virksomheds afhængighed af beslutninger truffet på politisk plan nationalt og internationalt.

Som bestyrelsesformand lægger jeg vægt på et godt og fortroligt samarbejde med den daglige ledelse, hvor der er en klar respekt for opgavefordelingen. Jeg er desuden kendt for at kommunikere klart og tydeligt, så man i samspillet med mig ved, hvad min holdning er. Men har også evnen til at lytte og tilpasse hvor det er nødvendigt.

Jeg har både som direktør og bestyrelsesformand gennemført turn-arounds.