Årets Iværksætterpris gik til Fresh.Land

Det var tre innovative og lokalt forankrede virksomheder, der torsdag aften dystede om at blive årets iværksætter på Frederiksberg. Inspireret af den lokale iværksætter Jesper Buch, afholdtes finalen i bedste ’Løvens Hule’ stil, hvor iværksætterne pitchede foran juryen. 

Fresh.Lands nytænkning af en bæredygtig fødevare-distributionsmodel imponerede dommerpanelet og sikrede dem 1. præmien på 20.000 kr. 

På 2. pladsen kom medievirksomheden SpotOn Danmark, der tilbyder digitale lokale nyheder i flere danske byer, og det bæredygtige designfirma Novaheim løb med 3. pladsen.

Iværksætterprisen er et samarbejde mellem TimeGruppen, Frederiksberg Science City og Frederiksberg Kommune. Alle virksomheder på Frederiksberg eller med tilknytning til Frederiksberg, som er etableret efter 1. januar 2015 kunne indstilles til årets Iværksætterpris. 

Fakta om vinderen

Fresh.Land leverer frisk frugt og grønt 4 dage fra høst - direkte fra landmanden. Alle varer er ubehandlede eller økologiske og hænger på træet indtil farmerne modtager bestilling. Fresh.Land reducerer CO2 med 88% og madspild med 10% i forhold til den traditionelle distributionsmodel. Fresh.Land startede i 2015 og siden er salget vokset til 250 ton om måneden (2 lastbiler om ugen). Nytænkningen af en bæredygtig fødevare-distributionsmodel har givet dem stor international anerkendelse.